Påskelagkage med nougatcreme og lemoncurd

Det er ved at være en evighed siden der er kommet nyt på bloggen, og det skyldes ikke mindst at tiden er knap med små børn. Her får I dog lige en opskrift på en påskelagkage, som jeg lavede den anden dag. Lækker frisk lemoncurd-creme med hvid chokolade og nougat-flødecreme i mellem bløde kakaobunde! God fornøjelse.

Kakaobunde
3 store æg
1 æggehvide
1½ dl sukker
50 mel
4 spsk. kakao
2 tsk. bagepulver

Æg og sukker piskes helt hvidt og skummende, så der kan trækkes spor i massen. Hviden piskes stiv alene. Mel, kakao og bagepulver sigtes i dejen og røres godt. Hviden vendes tilsidst forsigtigt i. Bages i tre runde springforme ved 200 grader midt i ovnen. Ca. 5-8 min. Skal være lidt svampet i det. Vendes med det samme ud på bagepapir drysset med sukker. Køl godt af.

Lemoncurd-creme
1 glas lemoncurd omkring 300 g
Skal og saft af en citron
150 g hvid chokolade
2 dl fløde

Smelt den hvide chokolade over vandbad ved lav temperatur. Rør citronsaft og skal sammen med lemoncurden, og vend chokoladen i efter den er kølet af. Pisk fløden til let skum og vend den med citronblandingen. Stilles på køl.

Nougat-creme
½ l fløde
250 g nougat

Fløden koger op i en gryde og nougatten smeltes deri. Afkøl blandingen helt på køl. Gerne natten over. Hvis den er flydende i konsistensen, så pisk den evt. op med elpisker.

Citroncremen fordeles på nederste bund, som placeres og støttes i en springform. Gem lidt citroncreme til toppen. Dernæst fordeles halvdelen af nougatcremen på næste bund. Resten af cremen bruges til at smørre kanterne pænt op. Her pyntet med chokoladeæg og orangestænger. 

Kommentarer

Populære opslag