søndag den 10. april 2016

Mørdejstærter med marcipan og nougat

Jeg havde noget pistacie-marcipan som jeg skulle have brugt og kom så i tanke om en tørkage med mørdej, mazarinmasse og nougat. Dette er mit bud på en tørkage, som man også kan møde hos bageren. Sprød bund, cremet midte og knæk på chokoladen på toppen! Mums.

12 små tærteforme

Mørdej
125 g margarine
70 g flormelis
1 lille æg
ca. 200 g mel

Mazarinmasse
200 g marcipan
100 g sukker
70 g blødt smør
1 æg

200 g nougat

200 g pistacie-marcipan (fx Odense dessert-masse pistacie)

50 g smeltet chokolade


Start med at lave mørdejen. Smuldr margarinen i melet og bland de andre ingredienser sammen. Stil dejen på køl i mindst et par timer. Lav mazarinmassen imens. Den bløde smør røres med revet marcipan, sukker og samles med ægget.
Smelt derefter nougatten ved svag varme over vandbad.
Rul mørdejen ud og læg dejen over formene, så den passer med størrelseren. Skær til. Mazarinmassen fordeles på bunden af mørdej med en ske. Bages nu ved 180 grader til mørdejen får en smule farve. Hæld nu nougatten over mørdej og mazarinmasse. Sprøjt til sidst pistacie-massen over nougatten i sprøjtepose med tyl, og bag de små tærter færdig i ca. 10 min. Pynt med smeltet chokolade og evt. et drys nødder.   

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Har du en kommentar til en opskrift eller et spørgsmål?