søndag den 10. april 2016

Kartoffel- porresuppe med chorizo

På regnfulde forårsdage er det lækkert med rygende varm suppe. Denne kartoffel- porresuppe er lækker cremet, hurtig at gå til og så har man som regel ingredienserne på køl i forvejen. 

4 personer
10 g smør
1 stort løg
500-700 g kartoffel skrællet og i tern
2 porrer
1½ l grøntsagsbouillon 
1-2 dl fløde
100 g chorizopølse i små stykker 
Salt og peber
Lidt chili 
Persille til pynt

Steg chorizopølsen sprød. Læg stykkerne på et stykke papir. Svits løg og kartofler i et par minutter i fedtet fra pølsen. Tilsæt porrer og svits et par minutter mere med smørret. Hæld bouillon ved og lad suppen koge i ca. 30 min. eller til grøntsagerne er godt møre. Blend suppen jævn. Lad den koge op med fløde, smag til med salt, peber og chili og drys med persille og chorizo. 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Har du en kommentar til en opskrift eller et spørgsmål?