fredag den 22. april 2016

Hurtige hveder

Traditionen foreskriver at man dagen før store bededag spiser hveder, men oprindeligt lød historien på at bagerne ikke måtte arbejde store bededag, og derfor bagte dagen før, så borgerskabet havde mulighed for at få deres brød til helligdagen.
Med denne opskrift kan du hurtigt have lækre, lune hveder klar.

16 stk.
25 g gær
2 dl lunkent vand
2 dl lunkent mælk
2 æg
60 g smeltet smør
Hvedemel
60 g sukker
1 stor tsk kardemomme
2 store tsk groft salt

Smuldr gæret i vandet.
Smelt smørret fx i mikroovn. Varm mælken kort op. Tilsæt salt, sukker til gærblandingen og rør med smeltet smør, lun mælk, æg, kardemomme og mel til en god konsistens. Ælt dejen godt, og lad den efterhæve en times tid et lunt sted. Undlad at ælte den helt igennem efter hævningen. Tril 16 boller og placer dem med tre cm. mellemrum på en bageplade. Lad dem nu efterhæve til dobbeltstørrelse.
Tænd ovnen på 180 grader varmluft. Bages til de er flotte gyldne. Læg dem på en rist, og lad dem køle godt af.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Har du en kommentar til en opskrift eller et spørgsmål?