Hurtig tomattærte med feta

Så er der nyt på bloggen igen. Det har stået lidt stille, men nu er jeg gået på barsel, og derfor er det vist tid til at lægge lidt nyt op! Denne tærte er både lækker til aftensmad eller madpakke, og der kan bruges forskellige grøntsager og hvad man ellers har af rester i køleskabet. 

1 mellemstor tærte
Tærtedej
75 g smør
1 dl græsk yoghurt eller andet syrnet produkt
1½ dl grahamsmel eller fuldkornsmel
2 dl hvedemel 
1 tsk. groft salt 
Evt. lidt vand

Tærtefyld
1 lille porre 
1 lille løg
En kvart bakke champignoner
4 tomater eller en bakke cherrytomater i halve (gerne overmodne)
En stilk frisk oregano og/eller timian 
2 små fed finthakket hvidløg
1 pakke bacon
100 g feta i tern 
2 æg 
1 dl mælk

Bland mel og salt. Skær smørret i stykker og smuldr i melet. Saml dejen med vand og yoghurt. Reguler evt. med lidt mere mel. Rulles ud let ud og trykkes ned i en tærteform op ad kanterne. Forbag bunden i en 200 grader varm ovn i ca. 15 min. til kanten er gyldenbrun.
Lav fyldet i mens. Svits baconen og vend hvidløg, løg, porre og champignoner i. Drys med krydderurter. Fordel fyldet over den forbagte bund. Skær tomaterne i skiver eller halve og læg dem over det andet fyld. Mos lidt over halvdelen af fetaen i lidt af vandet fra osten. Pisk derefter æg, den moste ost og mælk sammen med salt og peber. Fordel æggeblandingen over fyldet, og de resterende fetaer fordeles som små toppe på tærten.
Bages i ca. 30 min. til ostemassen er størknet. 


Kommentarer

Populære opslag