Hvid og mørk chokolademousse med bær

Jeg skulle lave en lækker dessert til min fødselsdag, som var nem og hurtig at servere, og som kunne laves på forhånd.
Mit valg faldt på dobbelt chokolademousse med hjemmelavet solbær og friske hindbær. De søde chokolademousser var lækre med de syrlige solbær og friske bær på toppen.

4-6 personer
Hvid chokolademousse
100 g hvid chokolade
4 æggehvider
4 spsk sukker
4 dl fløde

Smelt den hvide chokolade i en skål over vandbad ved svag varme. Pisk æggehvider og sukker til sejt marengs. Fløden piskes til let skum i en anden skål. Kom lidt af marengsen og fløden i chokoladeblandingen før det sidste vendes i.

4-6 personer
Mørk chokolademousse
200 g mørk chokolade
4 æggeblommer
4 spsk. sukker
4 dl fløde

Smelt den mørke chokolade over vandbad. Smeltes forsigtigt og over svag varme. Tages af lidt før det sidste chokolade er smeltet. Rør godt. Æggeblommer og sukker piskes cremet, og chokoladen vendes i, når den er afkølet lidt. Flødes piskes til let skum og vendes med chokolademassen.

Solbærsirup
500 g solbær
Sukker

Solbær koges forsigtigt op med et deciliter sukker. Smages til. Jeg foretrækker den let syrlig og med hele bær.

De to slags mousse anrettes i glas. Lad dem stå på køl i nogle timer inden solbærsiruppen hældes over. Pynt med friske bær. 

Kommentarer

Populære opslag