Tærte med broccoli, bacon og løg

Jeg skulle lave en hurtig tærte til et arrangement den anden dag, og tærten ramte perfekt i forhold til væde og den sprøde bund. Fyldet kan altid varieres. Prøv fx spinat, valnødder og skinke eller hvad med forårsløg, cherrytomater og smuldret feta? Broccoli, porrer, lidt grofthakkede mandler og en rest kylling er også en god kombination. Af ost til æggestanden kan bruges alt fra ricotta, hytteost, parmesan, feta eller mozzarella.

1 stor tærte
90 g margarine eller smør 
250 g mel 
2 tsk. salt
1½ dl vand 
2 tsk. bagepulver

1 stort broccoli
1 pakke bacon
1 stort løg
3 æg
1½ dl mælk
50-80 g revet ost 
Muskatnød 
Salt og peber

Margarinen smuldres i melet, salt og bagepulver tilsættes. Dejen samles hurtigt med vandet til en fast men ikke for tør masse. Udrulles med det samme, og dejen lægges i en stor tærteform. Den prikkes med en gaffel, og forbages i 10 min. ved 200 grader. Imens gøres fyldet klar. Damp de små broccoli-buketter i et par cm. letsaltet vand i en lille gryde i 4 min. Steg baconen sprød på panden, og brug fedtstoffet herfra til at stege det hakkede løg i et par minutter. Krydr med salt og peber. Kom broccoli, bacon og løg i den forbagte tærtebund. Pisk æg, mælk, ost og lidt friskrevet muskatnød godt sammen, så der piskes luft ind i massen. Blandingen må ikke være for tynd, men skal samtidig række til fyldet uden at den svømmer. Tærten bages i ca. 30 min. til overfladen er gylden og kanten sprød og lækker.

Serveres med en frisk salat til.

Kommentarer

Populære opslag