Muffins med marcipan og blåbær

Jeg skulle lave nogle lækre muffins til en brunch, og valget faldt på disse med blåbær og marcipan. Selvom det ikke er sæson for friske, danske blåbær kan man nemt støve udenlandske op eller bruge frosne. Marcipanen kan erstattes med chokolade.

12-14 stk.
70 g smør
2 store æg
3 tsk. vaniljesukker eller en stang vanilje udrørt i sukkeret
150 g sukker
240 g hvedemel
2 tsk. bagepulver
1½ dl mælk
100 g marcipan
Ca. 2 dl. blåbær

Start med at smelte smørret i en gryde, og tænd ovnen på 200 grader. Æg piskes med vanilje og sukker til en tyk masse. De tørre ingredienser blandes, og hældes skiftevis med mælk, marcipan og smør i æggesnapsen. Der piskes. Kom mere mælk om nødvendigt, så konsistensen hverken er for lind eller kraftig. Dejen fordeles i formene, og der trykkes forsigtigt 5-6 bær ned i hver muffin.

De bages midt i ovnen i ca. 20 min. Mærk med en kødnål om de er færdige.



Afkøles og pyntes med fx chokolade, ristet kokos eller mandler

Kommentarer

Populære opslag