Marinerede svine t-bones med frisk kartoffelsalat og græsk salat

Denne ret er rigtig sommerlig, og svinekødet blev da også grillet i haven. Man behøver ikke nødvendigvis at bruge t-bones, men bruger man almindelige svinekoteletter, vil jeg anbefale at marinere dem dagen forinden, så de bliver knap så tørre under stegningen.

4 personer 
4 store t-bones eller 4 store koteletter

Marinade af:
Olivenolie, paprika, hvidløgspulver, oregano, timian, basilikum, lidt spidskommen, evt. grill-krydderi, salt og peber. Brug friske krydderurter hvis du har.

Kartoffelsalat 
750-1 kg kartofler
1 stort bæger creme fraiche (18% er at foretrække)
1 mellemstort rødløg
2 fintsnittede forårsløg
Evt. radiser
2 tsk. dijonsennep
Saft af en halv citron
En masse friske krydderurter
Karry, salt, peber og evt. en knivspids umami krydderi

Salat af:
1 bakke modne cherrytomater
1 lille grøn peberfrugt
1 lille rødløg
1 bøffelmozzarela plukket i mindre stykker
1 fed finthakket hvidløg
Olivenolie, eddike (fx. med hyldeblomst)
Salt og peber

Kom krydderier og olie i en pose, og mariner kødet et par timer eller natten over. Kog kartoflerne med skræl og pil dem. Lad dem køle rigtig godt af. Bland dressingen i mens. Kom creme fraiche, finthakket løg, forårsløg, radiser og krydderurter i en skål og smag til med dijonsennep, citron, karry, salt, peber og umami. Vend kartoflerne i inden servering. Bland alle ingredienserne til salaten og dryp olivenolie og eddike over. Steg kort forinden kødet på grillen 4-5 min. på hver side. Anret på en tallerken.





Kommentarer

Populære opslag