Arabisk-inspirerede deller med tzatziki, stegte peberfrugter med parmesan og krydrede kartofler
Når man står med en pakke svine og/eller kalvekød, forlades man ofte til almindelige danske frikadeller. Ingen skam i det, men i længden er det værd at tænke nye krydderier ind, som giver en anderledes smagsoplevelse, og flere muligheder for at sammensætte nye retter på kryds og tværs. Her er de arabiske frikadeller sammensat med krydrede kartofler, tzatziki, stegte peberfrugter blandet med rucola og drysset med parmesan. God fornøjelse.
3-4 personer
Deller
500 g hakket svin eller svin/kalv
1 lille fintskåret/fintrevet løg
1 æg
1 spsk. mel
3 store fed hvidløg
Et drys spidskommen, koriander
Lidt revet muskatnød
Tørret eller en halv frisk chili skåret i små stykker
2 spsk. citronsaft
Salt, peber
Evt. friske krydderurter (persille, koriander, oregano, timian, salvie, mynte)
Bland alle ingredienserne sammen i en skål. Reguler selv på væde, tørstof afhængig af hvor fast du foretrækker dellerne, og hvor fast dit kød er. Duft dig frem til rette mængde af krydderier. Lad farsen hvile en halv time i køleskabet, inden de formes til store deller, og steges i olie på en meget varm pande. Skru ned efter de første minutter, og vend løbende.
Halve kartofler
1 bakke små kartofler
Olivenolie
Krydderier (gerne friske) som timian, oregano, basilikum, paprika, chili osv.
Salt og peber
Et twist citronsaft
Kartoflerne skrubbes godt, skæres i halve, og vendes med olivenolie, krydderier og citron. Vendes ud på en bageplade, og sættes i ovnen ved 200 grader i ca. 35. min.
Tzatziki
En halv agurk
2 dl drænet yoghurt
3-4 fed hvidløg
Citron, salt og peber
Pynt: oregano, rødløg og halve tomater
Riv agurken på et rivejern med skræl, eller skær den i små firkanter. Bland den drænede yoghurt med agurk, finhakket hvidløg, og smag til med citron, salt og peber. Pynt med oregano og små halve cherrytomater og rødløg i ringe.
Stegte peberfrugter
1 rød og 1 gul peberfrugt (kan også være orange, men de grønne er mere bitre)
4 fed hvidløg
En halv pakke rucola-salat
Lidt revet parmesanost
Evt. ristede pinjekerner og frisk basilikum
Skær peberfrugten i lange strimler, og vask rucolaen i koldt vand. Varm en pande op, og rist pinjekernerne. Stil disse tilside, og hæld godt med olivenolie på panden. Rist nu hvidløgen kort, og hold øje med at den ikke brænder på. Skru ned for varmen, og hæld peberfrugterne over. Ristes til de er møre, men med bid i. Fordel dem over rucolaen på et fad, og drys med parmesan, pinjekerner og basilikum.
Kommentarer
Send en kommentar
Har du en kommentar til en opskrift eller et spørgsmål?