Softkerne-boller med havregrød (koldhævet)

Jeg har tit bagt grovboller, men ofte bliver de for massive og robuste. I denne opskrift kan du eksperimentere med kerner og frø, og det skal nok lykkes at få dejlige luftbobler i dem. Mange har advokeret for at havregrød i boller er en ideel måde at få brugt havregrødsrester på. Jeg spiser ikke selv havregrød, men man kan lynhurtigt bikse en portion sammen, og det giver altså nogle rigtige saftige softkerne-boller. Prøv selv.

Ca.15 boller
Havregrød:
2,5 dl havregryn
4 dl vand

20 g gær
4 dl koldt vand
1,5 tsk. groft salt
1 stor spsk. honning
1 dl kerner eller nødder fx solsikke, græskar, mandler
½ dl hørfrø
2,5 dl grahams- eller fuldkornshvedemel
Hvedemel

Start med at lave havregrøden, så du har en god tyk grød. Suppler op med mere vand, hvis det er nødvendigt. Afkøles.
Rør gæren ud i koldt vand, og tilsæt salt, honning, kerner/nødder, mel og den afkølede havregrød. Dejen røres godt sammen, og skal være temmelig blød/lind i det. Skal IKKE æltes. Skålen stilles nu på køl med film over i 12-24 timer. Dagen efter sættes klatter af dej på en bageplade med en stor spiseske. De efterhæver nu med et viskestykker over i et par timer, og bages derefter ved 200 grader i ca. 25 min.




Kommentarer

Populære opslag