Fedtfattig banankage med nødder

Jeg ender ofte med at have et par bananer tilbage i frugtskålen, og i stedet for at smide dem ud, kan disse nemt omsættes til alverdens ting fx. smoothies, kage, brød, tilbehør til krydret mad osv. Denne opskrift på banankage er også et bud. Den er let på margarine og sukker, og mætter faktisk en helt del.

En franskbrødsform eller 8-10 muffinsforme
3 æg
80 g sukker
3 tsk. vaniljesukker
130 g mel
1 håndfuld havregryn
1 tsk. bagepulver med top
1 kns. salt
50 g margarine
2 store banener eller 3 små
1 håndfuld hakkede hasselnødder eller hasselnøddeflager
50 g mørk chokolade

Pisk æggene med vanilje og sukker. Bland mel og bagepulver sammen, og vend det forsigtigt i dejen. Hæld løbende den afkølede margarine i, og bland til sidst de mosede bananer og nødder i.
Hæld dejen i en franskbrødsform ca. 1 l. Skær eller bræk chokoladen i stænger, og tryk dem forsigtigt ned i dejen. Bages nederst i ovnen ca. 45-50 min. ved 175 grader.



Kommentarer

Populære opslag