Kagefigurer

Ingen december måned uden jule-bag. Jeg havde derfor inviteret søster på besøg, og når man er 11 år er det ingen sag både at rulle dej ud, udstikke kager, spise dem og snakke lystigt samtidig.
I får her fluks opskriften:


Ca. 4-5 plader figurer
150 g farin
250 g sirup
150 g smør eller margarine
1 tsk. ingefær
3 tsk. kanel
½ tsk. stødt nelliker
2 tsk. natron
1 æg
Ca. 550 g. mel


Farin, sirup og smør/margarine smeltes sammen i en gryde, og afkøles inden krydderier og natron røres i. Æg og mel røres i, og dejen æltes sammen. Dejen har godt af at hvile i køleskabet til næste dag eller længere. Den tages dog ud af køleskabet i god tid. Dejeb må dog heller ikke blive for blød, da det besværliggør udrulningen.
Dejen rulles ud i ca.½ cm. tykkelse og udskæres til figurer. De bager i ca.10 min. ved 200 grader, og afkøles på en rist inden de kommes i kagedåsen.


Her pyntet med glasur (flormelis, vand, evt. frugtfarve + krymmel), som kommes i et lille hjemmelavet kræmmerhus af bagepapir.

Kommentarer

Populære opslag