Påskemuffins med citron og cremet frosting

Man kan pludselig godt få en trang til den velkendte og kitchede citronmåne, og af den grund må jeg klart anbefale denne muffin-variant, som på ingen måde skuffede, og klart levede op til kage-forventningerne. Den smager dejlig frisk, og med citronfrosting og påskeæg, gør den sig godt som påskedessert!


10-12 stk.
100 g. smeltet smør
200 g. sukker
3 æg
150 g. hvedemel 
2 tsk. bagepulver 
1 tsk. vaniljesukker
Saft af en citron
Skal af 1½ citron 

Citron/appelsinfrosting
50 g. smør
Flormelis 
2 tsk. vaniljesukker
Citronsaft og evt. lidt appelsinsaft
Evt. ½ pk. neutral flødeost

Sukker piskes sammen med et æg ad gangen. Hvedemel, bagepulver, vanilje sigtes ned i massen, og smørret tilsættes. Det piskes godt sammen. Citronsaft og -skal vendes i dejen, hvorefter den fordeles i muffinsforme, og bages i en 200 grader varm ovn i ca. 20-25 min. Lad dem afkøle, og bland imens ingredienserne til frostingen til den har den rette tyktflydende og cremede konsistens. Brug en sprøjtepose eller smør glasuren ud over kagerne med en smørkniv.





Kommentarer

Populære opslag