Gulerodsbrud med kerner


... De geniale af slagen, som ikke bliver tørre dagen efter


Jeg havde fornøjelsen af at planlægge og kokkere til en fødselsdag i weekenden. Ingen fødselsdag uden boller, men de klassiske mormor-boller kan godt bliver lidt kedelige i længden, så hvorfor ikke variere med sunde boller med mere gods i. Her følger opskriften:

12-15 stk.

Ca. 800 g. hvedemel 
50 g gær
5½ dl lunkent vand
50 g sukker
1 tsk. salt
75 g blødt smør
2 æg
100 g solsikkekerner
3-4 mellemstore og revne gulerødder (revet squash kan også bruges)

Gæren opløses i det lunkne vand, og hvedemel, sukker og salt tilsættes. Dejen æltes igennem med det bløde smør indtil massen er smidig. 
Dejen hæver herefter tildækket med film et lunt sted en times tid til den har dobbelt størrelse. 

Den slås nu ned og der laves en fordybning i midten af dejklumpen. Solsikkekerner, gulerødder og æg fyldes i hullet, og dejen foldes sammen til en stor klistret bolle. Kom lidt mere mel i, men dejen skal stadig være klæg og fedtet. Skær eventuelt dejen i mindre enheder og arbejd ingredienserne ind på den måde. Når dejen er samlet nogenlunde, deles den med en hård dejskraber i 12-15 brud. På bagepladen efterhæver de i en times tid, og bages derefter i en 200 grader (for)varm ovn i ca.15-20 min. til de er sprøde og fine brune i bunden.


Kan serveres til morgenmad, fødselsdag eller kaffetid.





Kommentarer

Populære opslag